Magyar Falu Program - elhagyott ingatlanok közcélra történő megvásárlása.

A projekt címe: Az Arany János utcai járda felújítása Nyírturán    

A támogatás éve: 2020.   

Elnyert támogatás: 4.999.218 Ft.

 

A projekt keretében a nyírturai Arany János utcán található, 150/4 hrsz-ú ingatlant vásárolta meg az önkormányzat.

A régi kerítés elbontásra került,  helyébe új, esztétikus kerítést építettünk. Az ingatlan udvara meg lett tisztítva, tereprendezés történt a kertben.

A beruházást követően a Polgármesteri Hivatal, az ÓMKK és az Általános Iskola környezete megszépült, az intézmények környéke ezáltal esztétikusabb formát kapott.

 

 

             

 

JÁTSZÓTÉRI ESZKÖZÖK BESZERZÉSE A MAGYAR FALU PROGRAM KERETÉBEN

A projekt címe: Játszótéri eszközök beszerzése a Nyírturai szabadidőparkba

 

A pályázaton elnyert támogatás: 4.998.060 Ft

 

A Nyírturai szabadidőpark területére, a sportöltöző szomszédságába, a Magyar Falu Program pályázat keretében közterületi játszóteret alakított ki az önkormányzat. A projekt keretében beszerzésre kerültek korszerű, színvonalas a modern kor igényeinek megfelelő játékok. A projekt megvalósításához olyan játékok lettek összeválogatva, melyek nagy népszerűségnek örvendenek az óvodás és iskolás korosztály körében, és egyúttal a gyermekek készségeit is fejlesztik.

 

Beszerzésre került: 1-1 db. babaház, hintaállvány, homokozó, mérleghinta, egyensúlyozó híd, rugós játék és játékvár.

 

 

 

 

 

Magyar Falu Program – Falusi Civil Alap Civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása

Magyar Falu Program – Falusi Civil Alap

Civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása

 

A projekt címe: A Nyírturai Nyugdíjas Klub eszközbeszerzésének támogatása

Elnyert támogatás: 2.000.000 Ft

A projekt keretében 120 db kárpitozott szék és 20 db asztal került beszerzésre.  

A közösségépítés, a generációk egymásra találásának színteréül szolgáló Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér így már valóban betölti a kulturális-, társadalmi együttműködéshez kapcsolódó szerepét. A Nyírturai Nyugdíjas Klub egyik legfőbb vállalása az idős korosztály számára megteremteni az egység, a „fontosnak lenni”-érzését.

 

 


Közösségi tér ki-/átalakítás és foglalkoztatás

A projekt címe: Programszervező foglalkoztatása a Nyírturai Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér-ben

 

Elnyert támogatás: 2.969.460 Ft.

 

A projekt keretében a településen található Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér épületegyüttes felújítását követően az intézmény működéséhez szükséges 1 fő közösségi programszervező foglalkoztatása valósult meg egy év időtartamra. A programszervező munkatárs koordinálta és programokkal látta el a különböző korosztályok képviselőit. Ezen kívül gondoskodott a központi önkormányzati rendezvények előkészítéséről és lebonyolításáról. A helyi civil szervezetek részére teret biztosított, rendszeresen foglalkozásokat szervezett a Nyugdíja Klub Egyesület tagjainak, az iskolás korosztálynak, az óvodásoknak.

 

 

 

 

 

Önkormányzati tulajdonban lévő út-, hídépítés/felújítás

A projekt címe: Önkormányzati utak felújítása Nyírturán

Elnyert támogatás: 29.996.997 Ft.

A projekt keretében 2 db. önkormányzati tulajdonú, belterületi utat újítottunk fel. Mindkét utca burkolata rendkívül rossz állapotban volt, a felülete töredezett, hiányos. Csapadékos időjárás esetén az utcák közlekedésre majdhogynem alkalmatlanok voltak a vízátfolyások miatt.

A 126 hrsz-ú út: A Kossuth utcát és az Arany János utcát összekötő út. A meglévő aszfalt útburkolathoz csatlakoztattunk 3.50 m szélességű útburkolatot, mindkét oldalon 1.50-1.50 m szélességű mechanikai stabilizációs padkával. A hálós repedéseknél teljes pályaszerkezet cserét hajtottunk végre.

A 271, 308 hrsz-ú út: A Dózsa György és a Táncsics utcát összekötő út, mely 310 m hosszan lett felújítva. A meglévő aszfalt útburkolatokhoz magasságilag csatlakoztattuk a 3.00 m szélességű útburkolatot, mindkét oldalon 1.00- 1.00 m szélességű mechanikai stabilizációs padkával. A meglévő rossz állapotban lévő aszfalt útcsatlakozásokat elbontottuk és helyettük új pályaszerkezetet építettünk ki. A hálós repedéseknél teljes pályaszerkezet cserét hajtottunk végre.

A beruházást követően a település két esztétikus, felújított utcával gyarapodott.

 

 

 

Joomla templates by a4joomla