Az Online tér veszélyei - ELBIR hírlevél

Több odafigyelés – Az Online tér veszélyei

 

Napjainkban a diákok az eddigieknél is többet használják az internetet, és több időt töltenek a közösségi oldalakon is. Mivel a fiatalok természetes közegként kezelik a virtuális teret, a veszély-felismerési és védekezési képességük azonban alacsonyabb, mint a felnőtteké, fokozottan vigyáznunk kell rájuk. Az információszerzés, a tanulás és a kikapcsolódás mellett a világhálón káros tartalmakkal is találkozhatnak, illetve az a veszély is fennáll, hogy a szükségesnél több időt töltenek online, legtöbbször mindennemű ellenőrzés nélkül. Léteznek olyan technikai megoldások, amelyek segítségével ezek a veszélyek csökkenthetők. Ezek azonban nem helyettesítik a tudatos internethasználatra történő nevelést, a veszélyek és a biztonságos internetezés szabályainak megismertetését. Ehhez ad tanácsot a rendőrség a szülők számára:

 

Hozzájárulásunkat adjuk ahhoz, hogy Kedves Olvasóink a Hírlevél tartalmát részben vagy egészben szabadon felhasználják, a célcsoportok felé eljuttassák. Kérjük azonban, hogy a terjesztés során hivatkozzanak arra, hogy a Hírlevelet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya készítette.

 

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG
BŰNÜGYI IGAZGATÓSÁG
BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bujtos utca 2. Postacím: 4401 Nyíregyháza, Pf.:66
Telefon: (06-42/524-612/33-51),
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Joomla templates by a4joomla