Katasztrófavédelmi értesítés

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

A Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

értesíti a lakosságot, hogy

 

2024. április 25-én (csütörtökön)  10.00-12.00 óra között

Nyírtura község külső védelmi terv komplex gyakorlata kerül végrehajtásra.

 

Ennek keretében az érintett utcákon számolni kell többek között a katasztrófavédelem, rendőrség és mentőszolgálat gépjárműveinek jelenlétével, gyakorlat keretében megvalósított lakosságvédelmi intézkedések végrehajtásával.

A Kat. tv. IV. fejezetének végrehajtását szolgáló, a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló Korm. rendelet (R.) 24. § (1) bekezdése alapján a veszélyeztetett település súlyos balesetek elleni védekezési feladatainak gyakorlása céljából a fenti időpontban külső védelmi terv komplex gyakorlatát tartják.

 

A gyakorlat helyszíne: Biohungaricum Kft., Nyírtura, Újmajori u. 5.
Érintett utcák: Újmajori út, Táncsics Mihály utca

 

A gyakorlat célja: az üzemben bekövetkező súlyos ipari baleset következtében kialakuló helyzetben a veszélyeztető hatások kezelésére Nyírtura község jóváhagyott külső védelmi terv alkalmazásának begyakoroltatása a tervben szereplő szervezetek képviselőivel.

A gyakorlat során a külső védelmi tervben foglaltaknak megfelelően, a katasztrófa-elhárításban résztvevő szervek, szervezetek, hatóságok és egyéb közreműködők törzsfoglalkozás és helyszíni gyakorlat keretében végzik meghatározott feladataikat.

 

A gyakorlattal kapcsolatosan a lakosságnak teendője nincs!
A gyakorlattal együtt járó kellemetlenségekért szíves megértésüket kérjük, annak végrehajtása az Önök biztonságát szolgálja.

 

 


A teljes tájékoztató megtekintéséhez kattintson ide!

Joomla templates by a4joomla